dilluns, 31 de desembre de 2012

Els millors desitjos (des de Japó) - Albergínies fregides (Nasu no agedashi)

No, no estic a Japó. Però els meus amics Tomomi i Manolo, hi són com cada Nadal. Fa una estona ja estaven sopant, preparats per rebre el nou any. A nosaltres encara ens queden unes hores de preparació.
Com no he fet concursos ni he escrit gens aquests dies vull felicitar-vos l'any que està a punt d'arribar amb aquesta recepta, que és un triomf assegurat.
Magret d'ànec (tall especial Collverd)
La recepta me la va ensenyar la Tomomi, després que ho provés a casa seva i ho trobés molt senzill i espectacularment bo. Avui la farem servir per acompanyar el magret

Ingredients:
- Albergínia
- (Vinagre de) Mirin
- Salsa de soja
- Farina de blat de moro (tipus maizena)
- Cibulet

Elaboració:
1. Talleu l'albergínia a quadrats de 2'5-3 cm aproximadament de costat.
2. Passeu per la farina i fregiu en oli ben calent
3. Mentrestant haureu barrejat la soja amb el mirin amb proporció 1-1
4. Un cop fregides les albergínies poseu-les sobre paper absorbent per treure l'oli sobrant
5. Abans que es refredin afegiu-les a la barreja i deixeu-les que s'amarin (mínim mitja horeta)
6. Decoreu amb cibulet tallat a trossets

I a disfrutar-les!!

No vull acabar sense donar gràcies a un 2012 que m'ha fet conèixer un gran grup de gent: gastroblocaires, aficionats i altra gent a la gastronomia. No me'n vull deixar cap i per això no els esmento un a un. Tots ja sabeu qui sou. I sou grans! Molt grans!!

1 comentari:

  1. Hola Maida,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 27000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina