dijous, 4 de juliol del 2013

Comandes de Peix a casa (Rissotto de gambes)


Penjar en dijous una recepta d’arròs que porta sofregit de ceba és una provocació, no? No! Que això no és paella, sinó “arròs amb coses que fan els italians” :-)
Fora bromes. Segur que tots tenim receptes de rissotto i n’hem tastat de més i menys bons (falsos rissottos) o sigui que no us estic explicant res d’original. Però la d’avui és una recepta que em feia especial il·lusió perquè em permet presentar-vos una idea que ja fa uns mesos que va treure el cap i que jo utilitzo tot sovint (tot i que també segueixo comprant al mercat. Simplement ara consumeixo més peix): Peix a casa

L’Edgar és el pare d’un nen de la classe de l’Ariadna. És majorista de peix a Mercabarna i fa una mesos ens va “utilitzar” als pares per fer una prova pilot de venda de peix a casa. La prova va funcionar, i s’ha fet gran. Cada dia ens ofereix més coses. Una d’elles va ser un bossa de 250gr de gamba llagostinera pelada i desvenada i amb ella vaig fer la recepta.

Us explico una mica el funcionament per si en voleu fer ús: 

Com diu l’Edgar això és com una secta. No hi ha web, tot funciona amb correu electrònic. Tampoc comanda mínima. Si vols demanes i sinó, no. Els dilluns i dijous l’Edgar envia pel matí un mail amb les recomanacions, s'hi inclou també els preus del que té sempre (i si vols alguna cosa especial, li pots demanar i t’orientarà de preus). Si t’interessa alguna cosa li envies la comanda. Al dia següent ho rebràs tallat com tu hagis demanat i envasat al buit perquè t’arribi en condicions perfectes.

Respecte a preus i pagament. Els preus són de mercat, però val la pena. El transport és gratuït a Barcelona ciutat, Esplugues i Sant Just, a la resta de província són 4€ (+ IVA) i a la resta de Catalunya 6.5 € (+ IVA). Si feu una comanda us demanaran una VISA i tot arreglat.

Si us animeu a fer la prova envieu un correu a l’Edgar edgarboada@corporacionboadamar.com; a més si li dieu que veniu de part meva, en la primera comanda us farà un detallet de peix. 
Tot el que he demanat està molt bo: lluç, rap, bruixes, marisc però espectaculars la ventresca de tonyina i les supremes de salmó, i el turbot tot i ser d’aqüicultura. Perquè això sí, aquí sabreu del cert d’on ve tot.

Sobre la recepta, dir-vos que és una variació de la recepta base que anava incorporada al saquet d’arròs Principato di Lucedio que vaig comprar a Itàlia fa uns anys i que guardo perquè surt perfecte i no cal estar remenant sense parar, només una mica de tant en quant.

Ingredients

  • 300gr d’arròs Carnaroli o Arborio (normalment faig racions de 60gr, però com aquí no hi ha massa complements podeu pujar. Ara això depèn dels endrapadors que tingueu a casa)
  • 1 ceba petita
  • ½ got de vi blanc
  • 1’2 litre de brou de peix (si en teniu fet amb cap de gambes, millor encara)
  • Bossa de gamba llagostinera
  • Oli, sal
  • 40 gr de mantega
  • 2 cullerades de formatge (parmigiano o grana padano) Jo vaig posar el de la foto, que surt molt bé.
Elaboració
1. Posem a bullir el brou.
2. Posem una mica d’oli a la cassola i hi fregir’m les gambes volta i volta, només que deixin una mica el gust. Les reservem.
Les gambes tal i com em van arribar
3. Piquem finament la ceba i la posem a coure en l’oli de les gambes amb un polsim de sal i una cullerada del brou, durant uns 4-5 minuts.
4. Afegim l’arròs i el sofregim durant 3 minuts mentre el remenem amb una cullera de fusta.
5. Afegim el vi blanc (que estigui a temperatura ambient) i deixem que s’evapori.
6. Cobrim l’arròs amb el brou bullint i anem remenant de tant en quant i afegint més brou a mesura que es vagi consumint.
7. Coem a foc lent durant 14-15 minuts (al gust de cadascú) i afinem de sal si cal. 

8. Quan quedin 2 minuts pugem el foc, afegint la mantega i el formatge. Remenem i posem les gambes per decorar.
Resultat final

14 comentaris:

  1. Respostes
    1. Sí que ho és! I el tema peix també funciona molt bé

      Elimina
  2. Potser m'animo a fer comanda! Tot i que pagar 4 € pq sóc de Terrassa em costa una mica...
    Em costa trobar un bon peix a un preu just. Normalment acabo pagant una morterada i no sempre surt com m'agradaria!
    El teu risotto té una pintassa espectacular! I les gambes m'encanten!!
    També m'agrada molt el fet de que t'arribi preparat i envasat el buit. És molt temptador! Si finalment faig comanda ja t'ho explicaré! ;) Molts petons!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola
      Entenc que això de pagar tema transport és una llauna, però t'has d'imaginar que és amazon. Si sabessis que un dimarts o un divendres véns a BCn, t'ho puc agafar jo i ho véns a buscar a casa. Si qualsevol cosa em fas un truc.

      Elimina
    2. Genial Maida! Quan tornem al setembre ens ho mirarem! ;) Molts petons i bones vacances!!

      Elimina
  3. Jo no faré comanda, tinc Cambrils i tarragona al costat de casa ;-)
    Però el rissotto, amb ceba, magnífic!!!

    PTNTS i bon estiu
    Dolça

    ResponElimina
  4. Esas gambas..... mummmmm que rico.!
    Si me permites una sugerencia porque no quitas la verificación de comentarios son las letras esas raras que hay que escribir para poder dejarte un comentario y la mayoría de ocasiones no se entienden.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que te haya gustado. La verdad es que pensaba que no tenía activados los captchas de verificación. De momento y mientras no tenga spam, los he quitado

      Elimina
  5. Hola Maida,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 39.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaria molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maida,

      El comentari al meu blog m'ha servit per fer la visita de tornada i fixar-me en el teu blog que em sonava de nom, però mai m'hi havia aturat.

      M'ha agradat això del peix per Internet i igual algun dia ho acabi fent. Pel moment m'agrada gaudir de la compra en directe tot i que em costa esforç... Molts divendres em desplaço a 1a hora al mercat de Santa Caterina. I té mèrit doncs jo visc a Sabadell.. I a les 10 ja estic a la feina, que és l'hora en que entro els divendres.

      Però la compra en directe de producte fresc, la trobo un fet excitant...

      Salutacions i el poso a la meva llista de blogs que visito setmanalment...

      Elimina
  6. Ostres... m'he equivocat i he contestat al comentari d'aquests altres.. :(

    ResponElimina
  7. Bueno, no sé si encara és operatiu aquest bloc o no, però divendres vaig fer comanda a Peix a Casa, guiant-me dels mails informatius que l'Edgar envia, i també deixant-me en dur per les opicions que he trobat ... i Xapó!!!! La presentació del peix fresc ... no té paraula!!! Quina feinada no haver de fer-ho a casa, quan arribes del mercat!
    Els musclos al vapor amb sal i pebre ... frescos!!! res a comparar amb els que es compren a qualsevol mercat a darrera hora de la tarda.

    Per la resta ... anirem gastant i fins la propera setmana.

    Gràcies per compartir opinions!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! M'alegra que sigui d'utilitat.
      El bloc està en aturada. espero algun dia poder reprendre'l, però de moment m'alegra saber que és útil.

      Elimina