dilluns, 9 de juny de 2014

Costella de porc al forn

Avui us explico una recepta que podria afegir-se a Les putes receptes de la iaia (Si no coneixeu aquesta web us la recomano, en especial aquesta recepta, si voleu riure). Evidentment, no per les paraulotes (sóc molt malparlada en el llenguatge oral, però una histèrica de la correcció en l'escrit - tot i que i de vegades també faig errades) però sí perquè us donaré els ingredients, però sense quantitats.
Em fa molta gràcia aquesta recepta, perquè a casa els meus pares mai havia menjat la costella així, sinó guisada amb fideus i patata (que està ben bona). M'hi vaig aficionar arran de demanar costella als restaurants pensant que eren llonzes de porc. I clar, em portaven costella :-) Sí, a vegades tinc unes connexions mentals no gaire desenvolupades.
Aquest és un plat en que l'adob l'improviso segons el que tingui aquell dia a l'abast, però normalment hi poso els següents ingredients:
Adobant


Ingredients

- Costella de porc (jo demano que me la tallin de dalt a baix)
- Sal i pebre
- Per l'adob:
- Oli
- Ketchup
- Salsa Lea&Perrins
- Mel
- Pebre vermell
- Mix d'espècies preparat (tipus barbacoa)
- I aquesta cop, enlloc de posar-hi una mica de brandy o vi, vaig optar pel bàlsam de vinagre Mercè del Menescal del Celler Cal Menescal de Bot). Un producte molt especial i versàtil que té 4'5º i entra molt bé en coccions. Si us acosteu per la Terra Alta, us recomano visitar-los, gaudireu del tast i del museu rural que tenen.

Ja cuites
Elaboració
1. Vint-i-quatre hores abans, barregeu tots els ingredients de l'adob. Les quantitats segons quins sabors us agradin més.
2. Salpebreu les costelles i amb un pinzell (els de silicona van de conya), i pinteu-les amb l'adob per totes les bandes. Si us sobra adob, poseu-hi unes gotes d'aigua i deixeu-ho a la safata.3. Al dia següent, preescalfeu el forn a 190º, si pot ser amb funció ventilador.4. Si he posat el ventilador, poseu les costelles uns 10-15 minuts per tal que enrosseixin. A partir d'aquí, canvieu a la funció normal de dalt i baix, entre 30-40 minuts segons com us agradin de torradetes. Si no teniu ventilador, podeu posar el grill cap al final perquè agafin color.


4 comentaris:

  1. Caram, caram, no coneixia aquesta fal·lera teva per la correcció... he he he. Que consti que hi endevino alguna errada, però cap de garrafal. La meva "deformació" periodística també m'empeny a la correcció, hi hi hi. El que compta, però, és que aquestes costelles tenen una pinta de mort, que no vol dir que matin, sinó que fan venir salivera... un macerat molt encertat, amb la perrins! Petons, Maida!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies guapa. Bàsicament és un tema d'ortografia, d'escriure les paraules senceres i tenir una mica de cura en el que s'escriu. La part bona d'aquesta maceració és que pots anar fent proves per veure quina t'agrada més, i la part dolenta, que si t'agrada com queda una, segur que no recordes les proporcions :-)

      Suprimeix
  2. Quina bona pinta tenen...!!. El que passa és que a mida que em faig gran, em fan més por els menjars amb excés de grassa... I cada cop em criden menys (suposo que deu ser instint de conservació), però no els diria "no" a aquestes costelles...

    Salut!!

    ResponSuprimeix
  3. Sí, cal moderar-se amb els greixos, però jo com a molt les faig un cop cada mes o mes i mig. Així que per un dia!

    ResponSuprimeix