dijous, 13 de novembre de 2014

Arròs amb una mica de tot (de terra endins)

Fa vergonyeta tenir el blog tan oblidat. I no serà per pocs temes a escriure: un munt de restaurants visitats durant aquest any (entre ells, el ja desaparegut 41º Experience), viatges on val la pena menjar (Cabo de Gata, València, Estambul), alguna que altra recepteta original (com la sopa freda de tomàquet i tonyina amb @ del meu tiet Sulpi), i poques però bones activitats gastroblocaires (com la visita guiada per gastroblocaires al Museu d'Història de Catalunya per l'exposició "Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència")
Però aquí estem, amb un estiu atapeït del 'dolce far niente', nits dedicades a l'adicció de sèries i caps de setmana amb activitats 'non stop'. Sí, cap excusa serveix. No vull fer-me disculpar. Només constato que em manquen hores del dia. I així estan sense fer també els dos àlbums de fotos de l'estiu. 

Resultat final
 De fet ara estic escrivint des del meu estimat Bar Floren, mentre espero que l'Ariadna surti de hip-hop. Així que ja que l'altre dia vaig fer una arròs original (vull dir sense mirar cap recepta, però segur que algú ja l'ha fet) i em vaig obligar a escriure com fer-lo.
Podria passar per un arròs "d'arreplega el que tens a la nevera i posa-ho a la cassola", però prometo que vaig comprar tots els ingredients expressament per a l'ocasió.





Ingredients
En aquest cas el vaig fer per dues persones, per omplir un tàper en mode plat únic
- 1/2 ceba petita (sí, arròs amb ceba, #yeswecan)
- 2 botifarres crues
- 300gr de rossinyols (però podeu posar qualsevol altre bolet que us agradi)
- 2 carxofes
- 140gr d'arròs (vaig fer servir integral)
- oli i sal

Elaboració
1. Pelem les carxofes fins a la part tendra i les tallem en 4-6 trossos segons mida. En un pot amb aigua bullint les coem un 7-8 min. Les reservem i colem el caldo que també reservem.
2. Tallem les botifarres en trossets de 5-6 centímetres i les posem a rostir amb oli a la cassola on farem l'arròs. Que quedin ben rossets. Un cop cuits els reservem apart.
Els bolets i les botifarres cuites
3. Piquem la ceba ben petita, i la sofregim en el mateix oli. Reservem.
4. Netegem els rossinyols (si pot ser sense passar-los per aigua) i els sofregim lleugerament en el mateix oli (si cal n'afegim). Reservem.
5. Posem l'aigua de les carxofes a bullir (si cal afegim una mica d'aigua). Aproximadament uns 700 mililitres.
6. Afegim la ceba que teníem reservada. Quan ja estigui calent, hi afegim l'arròs i hi donem un parell de voltes.
7. Aboquem l'aigua bullint, fins cobrir l'arròs. Al cap de 10 minuts hi afegim les carxofes. 
8. Per a arròs normal la cocció seria de 18 minuts. Amb aquest integral que faig servir jo, 20 minunts. En qualsevol cas, quan faltin uns 3 minuts, afegim la botifarra i els bolets.
Resultat final a Instagram que em va animar
a escriure la recepta
I ja ho tenim llest per servir. Espero que us agradi. A Instagram i FB va tenir molt èxit la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari