A la Mon (April’s Kitch) fa molt poc que la vaig conèixer, a la trobada del Pota blava i la
Carxofa, però la xerrada que vam tenir va ser molt agradable. I vaig veure que
com jo tenia un altre tema que l’apassionava tant com a mi, el cinema.
Així que quan va
obrir el concurs per l’aniversari del seu blog (molt interessant si encara no
el coneixeu) vaig decidir que volia formar part d’aquesta il·lusió. La tasca,
escollir una recepta. Volia una recepta que encara no tingués publicada, que la
sentís molt meva, i a l’hora em fes pensar en ella. Ella és fan de la cuina
nord-americana però jo no en sé gaire. De cop la inspiració: el cinema. A més
és el quart punt de la seva llista de gustos personals.
Una de les
pel·lícules que més m’han fet salivar i gaudir del menjar en pantalla gran va
ser ‘Comer, beber, amar’. Una pel·lícula que explica com les coses es poden arreglar amb la intimitat que
suposa cuinar per agradar. Amb el carinyo
que li poses a les coses ben fetes. La bellesa de textures i colors que tenia
una desconeguda per mi cuina oriental fa 20 anys quan es va estrenar la
pel·lícula. I la pel·lícula em va inspirar. Ja tenia la recepta al cap. Una recepta amb wok i amb carn
(punt 3, senyora April!). Una recepta que no m’ha fallat mai, i l’he fet més de
20 vegades ‘Porc fregit a l’estil oriental’. Si el nom sembla molt simple i
poca cosa, però si la tasteu ja em direu.
La recepta és del
meu curs de cuina per hobby a l’Escola de Cuina Terra d’Escudella (fa ja 19 anys)
Ingredients
- ½ quilo de filet de porc
- 1 ceba tendra
- 1 all
- 1 bitxo (això a gust de la vostra capacitat de picant)
- 125ml de salsa de soja
- 125ml d’oli de sèsam
- 1 cullerada d’oli de gira-sol
- 1 pebrot vermell i 1 de verd
- 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
Elaboració
- Tallem el filet en fines tires de la mida d’un dit de llarg
- Les posem en un recipient amb l’adob que inclourà tots els ingredients descrits abans: la ceba tendra tallada a juliana (o a aros), l’all en rodanxes, el bitxo ben picat, la soja, els dos olis, els pebrots en rodanxes (si el vermell és molt gran les podem partir) i la Maizena.
- Normalment jo tinc l’adob unes 10-12 hores a la nevera, però si aneu amb pressa, de mitja hora a una hora a temperatura ambient.
- Un cop adobat ve el moment del fregit. Aquí segueixo el truc que em van ensenyar perquè tota la carn quedi cuita i no es refredi. Escalfem el wok amb una mica d’oli (molt poc, perquè l’adob ja en porta) i hi afegim un terç de la carn (amb les verdures), la fregim sense parar de remenar durant 2-3 minuts. L’apartem cap a un costat i hi afegim l’altre terç i repetim l’operació una vegada més amb l’últim terç. Fem una última volta conjunta i a degustar-ho.
- Podem acompanyar-ho d’uns fideus xinos saltejats.
Espero que
t’agradi i moltes felicitats pel teu bloc i per l’aniversari!
Boníssima dedicatòria per la Mon, Maida!
ResponEliminaMaida, per fer tan poc que ens coneixiem...has encertat en tot.....cine, carn i la pelicula! M'HA AGRADAT molt, i mès sabent, com em vas dir en la nostra trobada sobtada de l'altre dia al metro, que quasi no tenies temps per fer-ho!!! Moltíssimes gràcies!!!!!!
ResponEliminaI m'agraden molt els woks!!!! i el porc!!!!
GRACIES AGAIN!
Me n'alegro que t'hagi agradat!
ResponEliminaUs la recomano a les dues. Molt fàcil de fer i té un resultat espectacular!
wok de porc amb noodles... compro!
ResponElimina