En aquest cas la farem amb carbassons, però depèn de l'època també l'he fet amb espàrrecs i amb carabassa. Crec que en el llibre ella també proposa fer-ho amb carxofes (no sé perquè però no em ve massa de gust) o amb faves (ho sento però no m'agraden gens i qualsevol plat amb faves està descartat d'aquest blog). Si algú ho ha provat ja em direu.
Ingredients
Els ingredients que us poso són per la meva família (2 adults i una nena de 8 anys que se'n menja un petit bol)
- 1 carbassó d'un pam
- 1 porro gran
- Oli i sal
- Mantega
Elaboració
Carbassó zebra |
- Tallem a rodanxes ben primes el porro. Separem les anelles que queden al tallar.
- Rentem i pelem el carbassó (jo el pelo tipus zebra, deixant una mica de verd) i el tallem a rodanxes de mig dit com a màxim.
- Posem aproximadament un litre d'aigua a bullir.
- En una cassola o olla afegim oli i mantega. Hi posem les anelles del porro i les ofeguem durant 4-5 minuts fins que quedin cuites sense torrar-se.
- Afegim el carbassó, donem unesvoltes per barrejar-ho amb el porro i pugem el foc durant un parell o tres de minuts sense deixar de remenar.
- Salem les verdures i afegim l'aigua.
- Deixem coure durant 20-25 minuts a foc mig. NOTA: Alguna vegada mentre cou i afegeixo un formatge de tipus Tranchette però la veritat és que no cal.
- Triturem i ja el podem menjar (A l'estiu el podem deixar refredar i també és molt agradable)
Com a nota, dir que fent-lo així mai m'ha sortit amargant i no es troba cap mena de residu (fibres que a mi em molesten molt si menjo cremes)
No faig gaires cremes, però aquesta m'agradaria...
ResponEliminaI com et vaig dir a Facebook, els estris La Creusset m'encanten... en tinc un munt...
:)
Aquesta al no portar crema de llet només té una mica de la cremositat de la mantega. A mí també m'encanten els estris de Le Creuset, el problema (a part del preu) és el pes i l'espai :-)
EliminaAbans jo la feia i li posava crema de llet, però darrerament la faig com tú i la deixo només amb les verdures (bé, jo faig servir oli d'oliva en comptes de mantega). Boníssima :)
ResponEliminaLa veritat és que sense mantega és més sa, i a vegades també ho faig així. De totes maneres tot i no posar-hi crema de llet, em queda molt cremós.
EliminaCasinos in Reno - Mapyro
ResponEliminaFind the closest casinos to Reno in Reno, 대구광역 출장마사지 Nevada and other cities in United 오산 출장안마 States. 동두천 출장샵 Casinos Near 순천 출장마사지 Me 계룡 출장안마 · Casino at Resorts Casino, Reno.