dilluns, 2 de juliol del 2012

Blog nou, cocteleria nova


Estem d’estrena. Crec que ja tocava fer una escissió de les experiències gustatives respecte al meu blog original. La idea és especialitzar-se. Deixar el 'shewore' per la resta d'experiències, mentre que aquest nou blog, que avui s'estrena, pretendrà de forma molt tímida aproximar-se i compartir tot allò que m’agrada de menjar i beure (receptes, restaurants, experiències...). El títol, que agafa com a inspiració-broma el poema de J.V Foix, ho diu tot… I és que jo quan menjo és quan hi veig ben clar (no tant si bec massa, però evitarem al màxim les tribulacions alcohòliques :-)

I per començar, què millor que comentar-vos una molt bona notícia per als amants dels còctels EN MAJÚSCULES: la inaguració de les 21 hores non-stop (les mateixes en què està obert) de la secció de cocteleria al bar Velòdrom (Muntaner, 213).
Convidada per Moritz, el dijous 21, en Jordi Otero (un dels millors bartenders del món) em donava la benvinguda amb un deliciós ponx. Sense recepta, secret del mestre, el primer glop ja em va conquistar, ideal per les 8 d’una tarda que iniciava l’estiu. Primer dels punts de la seva filosofia, la virtut de socialitzar, i que millor que el cocktail per excel·lència associat als ‘guateques’ i per tant, també a una inaguració. Potser el segon punt, més subtil, és estar a prop del gust consumidor. I si en la nostra conversa vam parlar de les divinitats d’un bon gin fizz en temps de calor, quina va ser la meva sorpresa quan en la segona copa, em va presentar això: la seva interpretació d’un gin fizz a la poma. Diguem que em quedo sense adjectius per descriure els gustos, sabors i textures d’aquesta maravella. I ja no et dic res de la presentació. Fixeu-vos que fins i tot era adient amb les patates braves que l’equip del Velòdrom m’havia fet arribar. Uhmm, què bones!
I el punt més important, segurament, d'aquesta aventura "velodròmica", trobar un tastet ideal per cada hora del dia (ep, que els podeu prendre a l'hora que vulgueu, ells només recomanen). No us puc reproduir totes les propostes (i més val que aneu allà a tastar-les in-situ) però sí que us llisto per cada franja horària les que més en van xocar i perquè. Quan vulgueu anem a beure'n algun!

GOOD MORNING (de 6 a 9): per acabar la nit o començar el dia
- Fashion Cazalla: Anís sec Machaquito, brandy, una flor de pensament i un carquinyoli --> Just el dia abans al migdia, fent un vermut, vaig divisar a la barra d'un bar una ampolla de Cazalla. Jo pensava que ja no existia, imagineu la meva sorpresa al veure'l en un còctel.
DE RESSACA (de 9 a 12)
- Vloody Mary: Suc de tomàquet verd especiat i vodka --> No, no, no m'he equivocat de lletra la v ve del verd del còctel pel color dels tomàquets (Ep, que el bloody també hi és)
Jordi Otero preparant còctels (Foto: Moritz)
D'APERITIU (de 12 a 15)
- Strictly Hush: Maduixes, cointreau i cava --> Res més suggeridor que les maduixes amb cava 
SHOTS (després de dinar i sopar)
- Japanese Tea: Ginebra infusionada en te negre, vermut vermell, Plum wine, St. Germain i angostura --> Amb això o fas la digestió o mors en l'intent.
5 O'CLOCK (de 17 a 20)
- Spiced Chocolat Martini: Vodka, xocolata al pebre, maduixes i sucre --> Si s'ha de berenar s'ha de fer bé
LA CUA FELIÇ (de 20 a 22): allò de mentre esperes per sopar
- Lucinda: Ginebra, sake, suc de poma, suc de llimona, alfàbrega i cogombre --> Refrescant sí que sembla però si començo un sopar així no sé com el puc acabar

I a partir d'aquí i fins que acabi la nit, clàssics revitalitzats, versions de còctels amb Moritz i els clandestins, homenatge als còctels sorgits durant la llei seca, per tal de fer més digeribles els destilats de mala qualitat.

Per cert, la carta com sempre, té un toc d'humor genial ("... un homenatge als esmorzars del carrer Petritxol amb un punt bastant més canalla")

No he dit res al respecte, però cal destacar uns preus força asequibles per als exagerats paràmetres actuals respecte a qualsevol combinat: 7€ abans de les 20h, 8€ després.

I finalment gràcies a Moritz (Leti i Maria José) per fer-me partícep d’aquest esdeveniment i també al Bruno per la conversa i el tracte rebut durant l'estona que vaig ser allà. I al Jordi, és clar.

5 comentaris:

  1. Benvingut el nou bloc! Afegeixo un enllaç des del meu!!

    ResponElimina
  2. A mi també em va enviar un correu, la Leti, però el vaig veure tard i no vaig poder anar.
    Per cert, no tens la icona del seguidors per poder fer-me?.

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots dos! Em falta posar cosetes com enllaços, iconade seguidors, etc. A veure si ho puc endreçar una mica en un parell de dies.

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Maida pel bloc nou!!!!
    T'afegeixo a la llista de Cuinetes!

    Una abraçada!!!

    PD: Ens veiem dijous al GREC? Petons!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies.
    Ja tocava animar-me
    Dijous no puc anar al Grec, estic fent de voluntària als mundials junior d'atletisme i tinc les tardes de conductora :-)
    Dóna molts records

    Una abraçada

    ResponElimina