dilluns, 16 de juliol del 2012

Cocotxes ràpides

Una dels plats que m'agrada més és el bacallà, tot i que és un art trobar el punt de sal i de cocció per què et caiguin les llàgrimes i per això no el puc demanar a tot arreu. A casa en faig força a sovint, perquè és fàcil conservar-lo salat i dos dies abans posar-lo en remull per tenir-lo llest. Una de les preparacions que més m'agrada és el clàssic pil-pil. Com no sempre és fàcil lligar la salsa (bé, requereix força braç sobretot), m'acostumo a ajudar amb unes cocotxes. A vegades només les faig elles soles.
I l'altre dia em va passar que tenint el cap fer cocotxes al pil-pil se'm va venir el temps a sobre així que vaig haver d'improvisar una sortida. Com em va quedar prou digna us l'explico.

Cocotxes 'empebrades'
Ingredients:
- Farina de blat
- Pebre vermell
- Cocotxes remullades
Elaboració:
Poseu la farina al plat i tireu-hi un bon grapat de pebre vermell (la farina ha de quedar d'un color taronja clar). Passar les cocotxes per la farina. Fregir en oli ben calent, 1 minut. Baixar el foc i deixar-ho 2-3 minuts més segons la mida de les cocotxes.

Podem fer-hi variacions per exemple, posant una punta de pebre picant a la barreja o fregint uns allets a l'oli prèviament.

2 comentaris: