Oi que fa bona pinta per ser un plat de malalts? |
Ingredients (per 1, que normalment només n'hi ha un en ratxa xunga)
- 1 gra d'all
- 1 ceba petita
- 50gr de verdura (jo he aprofitat uns pèsols i unes carxofes que sempre en tinc al congelador per a emergències)
- 30gr d'arròs, en el meu cas integral
- 100gr de peix net i sense espines. Jo he agafat un tros de cueta de rap que també tenia al congelador
- Oli i sal
Elaboració
- En una cassoleta, posem aigua. Quan comenci a bullir hi afegim: el gra d'all pelat, un rajolí d'oli, sal, la ceba trossos i l'arròs. Deixem bullir 8 minuts a foc mig.
- Aleshores afegir la verdura triada i bullir 3 minuts més.
- Finalment afegir el peix i coure 4 minuts.
- Treure del foc i deixar reposar un parell de minuts.
Els temps són aproximats. A la Ruscalleda li agrada tot un puntet cru, que normalment m'està bé. Però si estic així, prefereixo un pèl més de cocció. Avui com a més ho he fet amb arròs integral he incrementat el primer temps en 4 min (per tal que el peix i la verdura no quedessin massa cuits)
És una gran recepta per quan estem així amb la panxa regirada! La Rusqui mai falla! Cuida't molt i que ben aviat et passi el mal de panxa que és la mar d'empipador! Petons!!
ResponEliminaNuni
http://cuinetes.bloks.cat