divendres, 21 de setembre del 2012

Si et lleves...

Com m'he llevat jo avui... malament. Mal de panxa. Per sort puc treballar des de casa i així m'he evitat anar-hi patint. Però clar, ja estem a divendres i la nevera buida (al mercat vaig divendres tarda), ni una miqueta de pernil dolç, que sempre em ve de gust quan estic així. Solució per esmorzar: un clàssic, una torradeta amb una mica de sal i oli. Com les torrades que sempre em feia la meva àvia Maria i que mai he deixat de menjar.

Oi que fa bona pinta per ser un plat de malalts?
I per dinar? S'imposava un arròs blanc i baixar a comprar un pit de pollastre per fer a la planxa. Em feia mandra i he decidit obrir el llibre de la Carme Ruscalleda 'Cuinar per ser feliç' (un llibre que m'encanta) i fer l'arròs caldós que cura estómacs fatigats. És un plat posat a la cuina de tardor i hi serem en dos dies. Tot el que requereix forma part del meu 'fons d'armari' i a més em serveix com a plat únic.

Ingredients (per 1, que normalment només n'hi ha un en ratxa xunga)

  • 1 gra d'all
  • 1 ceba petita
  • 50gr de verdura (jo he aprofitat uns pèsols i unes carxofes que sempre en tinc al congelador per a emergències)
  • 30gr d'arròs, en el meu cas integral
  • 100gr de peix net i sense espines. Jo he agafat un tros de cueta de rap que també tenia al congelador
  • Oli i sal

Elaboració

  1. En una cassoleta, posem aigua.  Quan comenci a bullir hi afegim: el gra d'all pelat, un rajolí d'oli, sal, la ceba trossos i l'arròs. Deixem bullir 8 minuts a foc mig.
  2. Aleshores afegir la verdura triada i bullir 3 minuts més.
  3. Finalment afegir el peix i coure 4 minuts.
  4. Treure del foc i deixar reposar un parell de minuts.

Els temps són aproximats. A la Ruscalleda li agrada tot un puntet cru, que normalment m'està bé. Però si estic així, prefereixo un pèl més de cocció. Avui com a més ho he fet amb arròs integral he incrementat el primer temps en 4 min (per tal que el peix i la verdura no quedessin massa cuits)

1 comentari:

  1. És una gran recepta per quan estem així amb la panxa regirada! La Rusqui mai falla! Cuida't molt i que ben aviat et passi el mal de panxa que és la mar d'empipador! Petons!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina