dimecres, 10 d’octubre del 2012

Taller Patacuchi (Semproniana)

Aquesta setmana he començat a llegar el llibre de l’Ada Parellada, Sal de vainilla. L’havia comprat per Sant Jordi i el tenia signat per ella. L’arribada del Kindle va deixar de banda els llibres físics per un mesos. Ara en tenia uns quants pendents i tocava canviar de format.

L'Ada i l'Ariadna a punt per començar
He agafat el de l’Ada perquè últimament la tinc molt present: me la vaig trobar a l’hora d’esmorzar al bar que vaig sempre; dissabte al diari Ara es parlava del seu llibre però també del company gastroblocaire Oscar, un dels pocs personatges del llibre basats en la vida real  (Podeu veure aquí el post que l'Oscar va dedicar a aquesta agradable sorpresa);  però sobretot pel motiu d’aquest post: el taller Patacuchi
El taller Patacuchi no és explícitament per nosaltres (vull dir per afeccionats a la gastronomia), sinó per als futurs gastrònoms. Però si pots dinar tranquil a un bon restaurant sense haver encolomat els fills a avis o cangurs, vol dir que el taller també és PER TU.
I què és aquest taller? És un taller de cuina per nens de 4 a 10 anys que es fa els dissabtes a les 13:30 al restaurant Semproniana (Preu: 20€ per nen). Mentre tu dines de meravella, els nens s’ho passen la mar de bé preparant una recepta i després dinant. Tot en una sala annexa, allunyats dels pares. Al final vam ser els pares els més emprenyadors, fent fotos de les criatures i les seves obres mestres!
En el nostre cas, vam tenir la sort que el taller el fes la pròpia Ada, que té una vessant molt pedagògica (podeu veure-ho també amb el seu programa actual a TV3 ‘Benvinguts a l’hort') i es veu que li agrada tractar amb criatures (per molt inquieta que siguis organitzant saraus diversos, sinó t'agraden els nens no t’embarques en un tema com aquest). 
El taller comença amb la decoració d'un barret de cuiner. I després, un tema bàsic, rentar-se les mans abans de manipular qualsevol aliment. I a partir d'aquí la recepta, que us transcric des del barret on va ser escrita per la meva filla mateix
La Gemma, l'Ariadna i la Joana durant el procés: 1. Preparant barrets, 2. La mantega i les galetes, 3. Acabant la decoració


Portant la feina feta als pares
Tartaleta de llimona amb fruites vermelles

Ingredients

- 3 llimones
- 300 gr nata 35%
- 400g llet condensada
- 100g galetes
- 50g de mantega
- Fruits vermells del bosc


Elaboració

1. En un bol, barregem la mantega pomada amb les galetes
2. Posem aquesta barreja al fons del recipient
3. Exprimim el suc de les llimones i reservem. Ratllem una mica de pela
4. Muntem la nata i la barregem amb la llet condensada
5. Afegim el suc de les llimones i la pela. Acabem de barrejar
6. Posem sobre la barreja de galeta
7. Acabem decorant amb fruits vermells
8. Refredem a la nevera unes dues hores

Un cop acabat el plat, les nenes van menjar un menú infantil. Ep! Pero un menú infantil especial, tant per la forma: macarrons, sí, però gegants; com la presentació, plats amb formes per encabir-hi un pollastre arrebossat en tires, les patates fregides i el ketchup.
I mentrestant els pares vam optar per l'opció 'Menú de 30': un menú (beguda a part) que permet per 30€ degustar alguns dels plats més característics del Semproniana. Un entrant de freds i calents (tots exquisits, sobretot els calents); un plat de peix, en aquest cas bacallà; un plat de carn, en aquest cas magret; i a escollir entre dos postres: un molt semblant al que havien fet les nenes i l'altre una delícia de xocolata. Si amplieu la foto veureu com us entra gana.
En resum, una opció molt interessant per a fer amb les criatures. Ells s'ho passen tan bé, que al sortir ja demanaven repetir. Ho farem, segur.

PD: Vaig tan lenta que ja m'he acabat el llibre. Molt amè i fàcil de llegir, amb una història ben entretinguda, resulta especialment agradable la part d'antropologia gastronòmica i algunes de les receptes (la blogaira de L'hora del tupper les va recopilar aquí) que van desgranant també la trama del llibre. Ah! I per mi ha tingut molta gràcia posar-li cara a l'Óscar. El veia en totes i cadascuna de les situacions
Nota: Si l'Ada llegeix el post li agrairia que em confirmi la recepta, que com ja fa dies, l'Ariadna tenia força dubtes :-)

4 comentaris:

  1. Hola Maida!
    Fa tant temps que tenim pendent la visita a Semproniana que no tenim perdó! I amb els nens ens anirà genial el taller del Patacuchi! Menys per l'Èric que ens haurem d'esperar a que faci els 4 anyets (d'aquí a 3 anys!)!
    El àpat segur que genial i quina sort que l'Ada mateixa fes el taller pels nens!!! Per cert l'Ariadna és guapíssima!!

    Molts petons!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  2. Nosaltres hi van anar una nit d'estiu sense l'Ariadna, però la veritat és que la visita amb el taller va ser molt millor. És ideal anar-hi amb altres amics amb nens com vam fer nosaltres.
    I gràcies perls afalacs a l'Ariadna!
    A veure si podem coincidir aviat.
    Petons

    ResponElimina
  3. Jo encara no tinc criatures, per tant el patacuchi no és el meu taller. Però com sempre tot el que trobis al Semproniana té un color ben especial. És la energia Parellada!! :D

    ResponElimina