dilluns, 19 de novembre del 2012

Gran recapte - Blocs contra la fam (Part 1)

Tinc uns quants temes pendents d’escriure però aquest no el puc ni vull endarrerir més. S’apropa de nou, una d’aquelles iniciatives solidàries que per bé que es concentren en uns dies tenen una gran repercussió durant l’any. Es tracta del Gran Recapte (#granrecapte #granrecogida) que, aquest anys, se celebrarà el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre. Es tracta d’una campanya, endegada per la Fundació del Banc d'Aliments, per a la recollida d’aliments bàsics de llarga durada. La recollida es fa en mercats municipals i també en diversos supermercats (aquí podeu cercar el que us vagi millor). Aquest any els aliments especialment demanats són: llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix.
Complementant aquesta iniciativa un grup de blocaires van engegar l’any passat una mostra de suport: Blocs contra la fam, amb la intenció que des de les nostres plataformes gastroblocaires recordem a la gent la necessitat que hi ha de col·laborar en la mesura del possible en la recollida. A més, el dia 30, tots els que ens hi hem adherit, publicarem una recepta al nostre bloc, basada en algun dels aliments que es recolliran. A hores d’ara ja hi ha més de 100 blocs que hi participarem.

En resum, teniu diverses maneres de participar (ep! I no són excloents entre sí):
- Fent una donació directa d’aliments als punts de recollida
- Fent una donació monetària (teniu més informació aquí)
- Enviant un SMS amb la paraula QUILO al 28029 (vídeo promocional amb Xavi Hernández)
-  Fent de voluntari en els llocs de recollida (per exemple, des de Voluntaris 2000 s’ha engegat una campanya)
-  Participar fent un m’agrada en aquest esdeveniment de Facebook on.fb.me/PWvRPc
-  Si tens un blog o coneixes algú que en tingui, apunta’t a l’esdeveniment conjunt. Totes les receptes publicades pels blocaires es recopilaran després a http://blogscontralafam.blogspot.com.es/
-  I com sempre, encoratjar amb el boca-orella a que tothom participi en el Gran Recapte

Perquè veieu que tot plegat és ben fàcil, us poso la recepta que vaig publicar l’any passat, encara en el blog genèric: http://sheworebluevelvet.blogspot.com.es/2011/11/receptes-contra-la-fam.html. I atents, que aquest any estic pensant clàssics versionats, però això ho veurem el dia 30.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada