El passat dia 12 vaig tenir la sort de ser convidada via l'Òscar (El "Gastroblocaire") a la presentació-sopar-gastroblocparty del nou llibre de l'Ada Parellada: Les receptes de Semproniana de l'editorial Cossetània, que recull els 20 anys de bona feina que porta el restaurant.
L'Ada presentant el seu 'fillet' |
Es notava que aquest llibre li fa especial il·lusió, tot i que en té uns quants escrits. Tota aquesta proposta en va ser una mostra de com li agrada compartir a l'Ada.
Vam començar amb una divertida introducció de l'Ada, sobre una cadira (ep! Que així no ens havíem de barallar per fer-li fotos). De seguida, ens vam dividir en quatre grups per cuinar els plats del sopar. I és clar, els quatre plats els trobareu al llibre.
Els plats tal i com van quedar |
El grup 2 va cuinar el primer plat, uns Canalons XS de cebiche de peix, amb l'ajuda del Jordi, el gran amic i xef. Podeu llegir la recepta i la visió de l'esdeveniment de la mà del Jordi blocaire aquí i també a la pàgina 42.
El grup 3, el del 'Ada, en el que vaig estar perfectament acompanyada de l'Òscar (Decuina), la Sílvia (Cuinetes) i el Roger (Ambcompte), vam fer uns Farcellets cruixents de confit d'ànec amb verduretes i salsa agredolça (veure pàgina 84)
El grup 4, va fer el postre, una Tartaleta sablé de xocolata, amb el suport del Santi, el marit de l'Ada. A més ens van regalar un postre extra, unes trufetes de Crumiel.
En una hora ho vam tenir tot enllestit, i ens vam disposar a compartir el sopar, històries i bona companyia en l'antic forn ubicat als baixos. L'editorial ens va regalar el llibre i abusant de la confiança l'Ada ens hi va escriure unes dedicatòries precioses.
Recepta:
Ingredients: posaré les dades del llibre, que nosaltres ho vam fer per 20
4 confits d'ànec (cuixa d'ànec confitada, que ja es ven feta)
1 terrina de mousse ànec o similar
4 làmines de pasta brick
2 cebes tendres
2 pastanagues
4 alls tendres
En una hora ho vam tenir tot enllestit, i ens vam disposar a compartir el sopar, històries i bona companyia en l'antic forn ubicat als baixos. L'editorial ens va regalar el llibre i abusant de la confiança l'Ada ens hi va escriure unes dedicatòries precioses.
Recepta:
Ingredients: posaré les dades del llibre, que nosaltres ho vam fer per 20
4 confits d'ànec (cuixa d'ànec confitada, que ja es ven feta)
1 terrina de mousse ànec o similar
4 làmines de pasta brick
2 cebes tendres
2 pastanagues
4 alls tendres
Els del grup. Foto de la Sílvia realitzada pel Lluís |
Melmelada de móres
Mostassa a l'antiga
Elaboració (escrita Maidastyle)
Piquem les verdures en quadrets petits. Posem oli a una cassola i les escalfem (pochar en castellà)
fins que estiguin cuites (uns 10-15 minuts). Les deixem refredar per tal que no estovin les làmines de la pasta.
Treiem l'os de les cuixes, vigilant que no en quedi cap. Esqueixem bé la carn per assegurar-nos-en.
Posem la làmina de brick (o bé la partim en dos per fer dos farcellets) i el'mplenem. Capa de verduretes, una cullerada del mousse, i la carn. L'emboliquem com si fessim un farcell i enfornem a 180º fins que agafi color i quedi cruixent.
Posem la làmina de brick (o bé la partim en dos per fer dos farcellets) i el'mplenem. Capa de verduretes, una cullerada del mousse, i la carn. L'emboliquem com si fessim un farcell i enfornem a 180º fins que agafi color i quedi cruixent.
Per acompanyar preparem una salsa barrejant a parts iguals la mostassa amb la melmelada (o segons el vostre gust personal). Ah! I la salsa, no cal escalfar-la.
Taula parada |
I tots els que no vaig poder xerrar prou:
Aquí us deixo el vídeo que va fer l'editorial de tota la presentació i en què sortim fent la sardana que us comentva. Un cop dessossades les cuixes, amb totes les mans ben greixades, fer una comunió espiritual amb el companys de recepta!
El llibre |
NOTA: Dues novetats des del dia de la presentació. La primera, que ja ens va comentar l'Ada, tots els plats del Semproniana tenen talles, així podeu menjar (i pagar) segons la vostra gana. La segona, s'ha renovat la web: http://www.semproniana.net/ i podeu trobar tots els 'saraus' que munta l'Ada a més de les cartes dels restaurants.
Hombreeeeeee Maida!!! pensava que no sortiria mai del forn aquest post....hahahaha
ResponEliminaMolt ben xafat, veus?
El vostre farcell em va agradar tant que el faig per St. Esteve, mira!
Petons
MErci Jordi! Collons, sóc molt lenta escrivint. En tinc un munt a la nevera, tants que es faran malbé i tot.
ResponEliminaJa penjaràs fotos del resultat, que segur que et surt de conya!