La recepta no és
pròpiament meva, és una adaptació lliure d’una recepta del Cuines. D’una fitxa,
crec que del restaurant Vinya Rosa, sobre un Gratinat d’anxoves.
Ingredients (safata alta de tipus Duralex de
20x12’5 aprox):
- Patates. En aquest cas vaig fer servir 3 petites (mig puny)
- 1/2 ceba petita
- 4-5 talls de pernil dolç
- Formatge a llenques (de tipus Tranchette)
- 125 ml de nata líquida
- Llet (opcional)
- Mantega
- Formatge ratllat
- Sal, pebre
- Herbes al gust (opcional)
Elaboració
- Peleu les patates i talleu-les a rodanxes de 3mm de gruix (aproximadament).
- Peleu la ceba i talleu-la fina.
- Encamiseu la
safata amb mantega.
Fent capes - Finalment, podeu posar una última capa amb tots els ingredients o només una última capa fent de tapa amb patates.
- Cobriu amb la nata líquida (rebaixada amb llet si voleu)
- Poseu un polsim de formatge ratllat i tapeu amb paper d’alumini.
- En el forn prèviament escalfat a 180º, deixeu 1h i mitja. Si us agrada un gratinat molt torrat, podeu fer els últims 5 minuts de gratinat ‘salvatge’.
Última capa |
Resultat final |
És un plat molt adient per criatures, ve a se com un biquini de patata :-)
Sí, no seria ben ben una recepta operación "biniki" però espero guanyis el concurs! I surtis a la tele és clar ;-)
ResponEliminaA frança he tastat unes patates fetes de forma similar, però no tenien el detall del pernil dolç i em penso que així encara han d'estar molt més bones!!! :)
ResponEliminaHan de ser molt bones, i segur que la canalla contentíssima amb un plat així, i la no tant canalla també!
ResponEliminaSort en el concurs.
PTNTS
Dolça
Montse, si guanyo, et porto d'ajudanta :-)
ResponElimina-----
Oscar, les patates Pfafenhhofen de la Moritz són d'un estil semblant. Aquestes potser són més fàcils de menjar
-----
Glòria, crec que és un plat per guadir-lo a totes les edats. Sens dubte!!
Una abraçada als tres
Muy fan de estos gratinados, Maida! Como dice Óscar, me recuerda a la recete de dauphinoise (no me acuerdo si se escribe así... ;p) en cualquier caso, eso tiene que estar rico de verdad! Besets! Raquel
ResponEliminaHola..., sí, sí, es muy el estilo. Por eso lo de que no es operación bikini para nada :-)
ResponElimina