dimarts, 2 de juliol del 2013

1r aniversari

Avui fa un any que va néixer aquest bloc. La intenció inicial era escriure i donar entitat als temes gastronòmics que comentava de vegades al bloc mare. No obstant, s’ha convertit en molt més que això, ha estat una porta a conèixer grans persones. Sí, sobretot això, trobar gent apassionada amb la gastronomia, els restaurants, i sobretot la cultura i la tradició que hi ha darrera. Encara no he trobat una mala cara en cap trobada ‘gastro’. Serà que als que estimem el menjar i la bona vida, ens agrada compartir-ho? Sigui com sigui, gràcies a tots per ser un punt de referència.

La dura vida del gastroblocaire
No em vull deixar ningú en el recull de totes les persones meravelloses que he conegut, ja sabeu qui sou. Ens anem parlant, ens anem veient, ens anem seguint al món 2.0 però sobretot gaudim quan en el món real podem dir-nos: mira, tasta això, és boníssim! De tota manera sí en vull destacar algunes:

El primer agraïment el vull fer a la Mar Calpena, periodista, gastroblocaire de referència i ara també una de les components de Cultura Gastro, una iniciativa de la que sentirem parlar. Retrobar-me amb ella després de molts anys va suposar embarcar-me més a fons en aquest món, i em va donar l'empenta, sense saber-ho, per obrir el bloc. Ella em va presentar l’Óscar. I conèixer-lo a ell és formar part dels Gastroblocaires, a qui he d’agrair la participació en moltes gastroaventures.

Per suposat, és un honor tenir lectors, pocs però fidels. Us ho agraeixo de veritat.
A tota la colla Gambitera, que he anat coneixent al Celler Cal Marino. Per totes les trobades informals que hem anat fent i seguirem fent, pels formatges, per les cerveses artesanes, pels vermuts, per les converses i els riures. Sou collonuts!

A tots els blocaires gastronòmics que he anat coneixent durant aquest any, i en especial a la Nuni, que ha estat una inspiració i al Tiriti. Res no és el mateix si ell no hi és.

I de retruc a la gent del Vermut Gràcia, que ens ha obert les portes a les troballes vermuteres als que vivim més enllà de les fronteres.

Seguiré aquest 2013 amb la mateixa il·lusió i ganes d’explicar-vos coses, encara que sigui de tan en tan. Seguiu sintonitzats, que aquesta setmana cau un rissotto de llepar-se els dits, i també esperem amb delit aquest juliol l'aniversari d'EOVB i l'apertura d'una bodega ben aprop de casa, la Montferri.
PD: A veure si pel segon puc preparar alguna coseta especial

19 comentaris:

  1. PER MOLTS ANYS MAIDA!!!!
    Ostres quina il·lusió llegir un post tant maco com aquest de bon matí! Ja em faràs anar amb un somriure tot el dia! :) Moltes i moltes gràcies!!
    I correboro el que expliques de les trobades blocaires, ens agrada la gastronomia i en definitiva la bona vida, som bona gent i ens encanta compartir! Compartir les experiències gastronòmiques amb persones que com tu ens agraden les decobertes és un plus afegit! Pots compartir, comentar la jugada, nutrir-nos de l'experiència d'uns i altres i en definitiva aprendre i créixer!
    És un gran plaer haver-te conegut! Que per molts anys continuem sent companyes de juergues i lectura! ;) Petons!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Ara m'has emocionat a mi.
      I tant que seguirem de 'juergues'!
      Petons

      Elimina
  2. Primer any, només? Jo hagués dit que ja en feia cinc que hi eres!! Un curt però intens camí, doncs! I per molts més, i per més trobades, i per més coneixences i per més sentiments concentrats que, en el fons, és el que interpreto en aquest post que comparteixes avui. Ep, i a mi també em va encantar conèixer-te i endrapar al teu costat sota les porxades de Gaudí! ha ha ha. Petons, Maida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que m'ha passat volant. Caldrà no perdre comba en això de les nostres operacions bikini particulars. Tu almenys ho cremes amb la bici :-)

      Elimina
  3. Collons, quin honor.

    En realitat els que ens hem de felicitar som la resta que fa un any vem guanyar una col.lega blocaire de campionat :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òscar, no ho pots negar, estàs a l'olimp blocaire! :-)

      Elimina
  4. Sempre és un plaer compartir amb tú moments gastrosófics, amb tú i amb tota la resta. com diu l'Òscar, el millor dels blocs son els blocaires.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xesco! I amb ganes de venir a Ca l'Esteve. Diuemnge estàvem destrossats de les vacances :-) (l'avió va arribar tard i a les 11.30 començàvem a sopar)

      Elimina
  5. Per molts anys i que en siguin molts més
    Petons

    ResponElimina
  6. Feliç bloganiversari Maida! Comparteixo el que dius, gràcies al blog he conegut persones genials, he après i aprenc un munt de coses noves i m'ho passo molt bé a les trobades... Així doncs, per molts anys! Una abraçada ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí Montse. amb ganes de veure't ben aviat!

      Elimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Feliç aniversari Maida i que en siguin molts més¡¡
    Petons

    ResponElimina
  9. mai es tard...no? per moooolst anys de blog! :) amb salut i bons aliments :)

    ResponElimina
  10. jajaja!! ostras Maida!! Me perdí esta entrada, que en Julio poco tiempo tuve para blogs... Muchas felicidades!! te hacía yo más tiempo con este blog, la verdad... eso es porque le pones una pasión y unas ganas que ya quisiéramos muchos! Pues me reía porque estaba preparando yo el post de mi segundo aniversario e iba a linkarte y me encuentro con esta celebración... Pues nada, brindaremos con una birra la semana que viene para celebrarlo!!! Besets!!! Raquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapa! Muchas gracias y felicidades para tu segundo aniversario

      Elimina