dimarts, 29 d’octubre del 2013

Bacallà fàcil per si et trenques un canell

Poc a poc puc fer més coses a la cuina però encara em queda bastant per picar el menjar tant ràpid com en aquest vídeo.
No obstant això el dia 17 (un mes després de l'operació) vaig tornar a cuinar una altra vegada. Poca cosa, eh? Un plat senzill, molt sa i que vaig descobrir fa uns 20 anys a un (crec) desaparegut restaurant que havia al carrer Floridablanca ben aprop del cine (del qual ningú de la família recordem el nom, potser La Florida).
Està fet amb bacallà, un dels meus ingredients preferits

Ingredients
- Uns bons talls de bacallà dessalat
- All
- Julivert
- Oli i pebre mòlt

Preparació
0. Preescalfem el forn a 180º
1. Escorrem bé el bacallà i el posem sobre un paper d'alumini prou gran per cobrir-lo (prop d'una de les vores). NOTA: Entenc que es podria fer amb un dels estoigs de Lekué (sense safata) però per tradició no se m'ha ocorregut provar-ho.
2. Si agrada el pebre, en posem una mica per sobre del bacallà
3. Tallem a làmines o piquem l'all segons el gust. Tallem el julivert. Posem ambdues coses per sobre el bacallà.
4. Afegim unes gotes d'oli
5. Tanquem el paper d'alumini de manera que no s'escapi el vapor
6. Posem al forn i coem de 10 a 15 minuts segons gust de cadascú i gruix del bacallà (A mi m'agrada molt poc fet, ben melós)

5 comentaris:

  1. Pots fallar un plat amb bacallà dessalat? Jo crec que ni amb el canell trencat, noia :-)

    ResponElimina
  2. Si tens el punt de dessalat correcte, no falla mia. Però 'OJU' per trobar el punt de dessalat :-)

    ResponElimina
  3. A vegades no cal complicar-se molt la vida per preparar un àpat deliciós, la questió és que et recuperis aviat i ja tornaràs a les receptes més pro ;-) Ep, potser dissabte passem per Gandesa, a la festa del vi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Montse! Quina llàstima que al final no coincidíssim. Espero que gaudissis del vins

      Elimina
  4. De mica en mica, el canell es recupera i això torna a la normalitat... :)

    ResponElimina