dijous, 24 d’octubre del 2013

Blocs contra la fam 2013 - Gran recapte


Fa un mes vaig aturar el bloc per la meva trencada de canell. Encara estic en rehabilitació i només puc cuinar coses bàsiques (no puc pelar ni picar de moment) però ja podré  escriure sobre coses que tenia pendents o sobre bones iniciatives. 
Així que quin millor motiu per tornar al bloc que fer-vos partíceps de la iniciativa Blocs contra la fam que arriba a la seva 3a edició.
Aquesta iniciativa gastroblocaire intenta donar difusió al Gran recapte del Banc dels Aliments / que tindrà lloc 29 i 30 de novembre. El Gran recapte porta a terme aquesta campanya per recollir aliments de primera necessitat, com són els productes secs (arròs, mongetes, oli, pasta, galetes o llegums), les conserves, i els productes d'alimentació infantil, com la llet infantil, les farinetes amb i sense gluten o els potets de nadó.
A més de la difusió, des d'ara i fins al dia del Gran recapte d'Aliments, la idea de Blocs contra la fam, és publicar una recepta amb algun d'aquests aliments. Encara no tinc la idea clara de què faré. També dependrà de les meves possibilitats. En les edicions anteriors hi he participat amb:
- 2011: Cigrons amb tripa i cap-i-pota (encara en el bloc genèric)
- 2012: Croquetes i bomba de tonyina

Aquest any es vol que a més dels gastroblocaires, periodistes, cuiners i gent amb inquietud gastronòmica ajudi a fer difusió de la campanya i si s'anima a penjar una recepta al seu bloc o web (sigui la temàtica que sigui la del bloc), per tal d'incentivar als lectors a participar en la iniciativa. I també podeu fer difusió via twitter: #blogscontralafam #blogscontraelhambre @GranRecapte @BancAlimentsBcn @BancAlimentsBcn @BancAlimentsGir @BancAlimentsTgn

Evidentment un dels punts de la campanya és fer-ne difusió, però el més important és el de donar aliments. Podeu fer-ho de forma directa el 29 i el 30 als punts de recollida i quan vulgueu en forma de donació monetària.
I si encara voleu ajudar més podeu fer de voluntari. L'any passat van ser 13000, aquest any se'n necessiten 15000. A hores d'ara n'hi ha 7000.

A la web del Gran recapte i de Blocs contra la fam trobareu tota la informació 

PD: Potser alguns ja vau portar aliments a la Festa dels Súpers; per poc que pugueu, torneu a col·laborar.

2 comentaris: